Exposició sobre els ODS de l’Agenda 2030 a la Unitat Docent Territorial de la Facultat de Medicina a Manresa

Exposició sobre els ODS a Manresa

Exposició sobre els ODS de l’Agenda 2030 a la Unitat Docent Territorial de la Facultat de Medicina a Manresa

En el marc de la campanya de sensibilització ciutadana i divulgació de l’Ajuntament de Manresa sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l’ONU va fixar el 2015 a l’Agenda 2030 per assolir en els propers nou anys, la Unitat Docent Territorial de la Facultat de Medicina a Manresa acollirà des d’aquest dilluns 18 de gener i fins al divendres 26 de febrer una exposició itinerant. Després de passar per l’edifici de la Fundació Universitària del Bages (FUB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) fins al 15 de gener, en aquesta ocasió la mostra sobre els ODS i l’Agenda 2030 arriba a la UVic-UCC i es podrà veure al vestíbul de la Unitat Docent, situada a l’Hospital Sant Joan de Déu.

L’exposició consta de 3 cubs d’uns 60 x 60 cm, 34 cartel·les de 30 x 30 cm (17 parelles) i un roll-up. Als cartells hi figuren els noms dels 17 ODS i 17 frases molt curtes sobre reptes locals, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre els reptes de futur que planteja l’Agenda 30, aprovada el setembre del 2015.

Els ODS guien la implementació, durant aquesta propera dècada, de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible. Els 17 ODS en què es concreta se centren en la millora de diversos aspectes, tant en l’àmbit local com a escala mundial: Fi de la pobresa; Fam zero; Salut i benestar; Educació de qualitat; Igualtat de gènere; Aigua neta i sanejament; Energia assequible i no contaminant; Treball decent i creixement econòmic; Indústria, innovació i infraestructura; Reducció de desigualtats; Ciutats i comunitats sostenibles; Producció i consum responsables; Acció pel clima; Vida submarina; Vida d’ecosistemes terrestres; Pau, justícia i institucions sòlides; i Aliances per assolir els objectius.

Els ODS, fruit d’un procés de negociació posterior a la Cimera de Rio+20 (2012), es concreten en 169 fites i els seus indicadors d’evolució, i parteixen de l’experiència dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte