Estudiants de primer de Medicina es tornen a posar la bata per un dia

Dues estudiants a l'Hospital Universitari de Vic

Estudiants de primer de Medicina es tornen a posar la bata per un dia

Bona part dels estudiant de primer del grau en Medicina de la UVic-UCC es van tornar a posar la bata el passat 21 de gener i van passar tota una jornada acompanyant un metge o metgessa de referència a centres d’atenció primària, sociosanitaris i hospitalaris. En total, duen a terme aquesta activitat acadèmica els 102 estudiants d’aquest curs (52 en centres vinculats a la Unitat Docent de Vic i 50 a la de Manresa). Amb tot, en aquesta ocasió, en previsió de l’arribada de la borrasca Glòria, l’activitat va acabar posposant-se per part de l’alumnat que havia de desplaçar-se per arribar al centre adjudicat. En aquests casos, la pràctica la duran a terme a principis del mes de març.

L’objectiu de la jornada és que els alumnes, ja en el seu primer any de formació com a metges, prenguin contacte amb la realitat de la professió, i que ho facin a diferents àmbits de la pràctica mèdica. Per això, l’activitat de “posada de bata” es duu a terme tres cops al llarg del curs: al setembre, al gener i a l’abril, de manera que tots els estudiants poden passar per tres centres de característiques diverses.

Aquest és el primer curs que els centres vinculats a la Unitat Docent Territorial de Manresa (Bages, Berguedà i Solsonès) se sumen a aquesta activitat acadèmica, que en els dos primers cursos de la facultat només s’havia fet a Osona. En total, són gairebé 20 les institucions i centres que acullen estudiants en aquesta pràctica: l’Hospital Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia, Sant Andreu Salut, l’Hospital de Berga i l’EAP Bages pel que fa a la Unitat Docent de Manresa; i l’Hospital Universitari de Vic, l’Hospital de la Santa Creu també de Vic, l’Hospital Sant Jaume de Manlleu, l’Hospital d’Olot, l’Hospital de Campdevànol, els CAP de Tona, Santa Eugènia de Berga, Taradell, Manlleu, Sant Hipòlit de Voltregà i Vic Nord de l’Institut Català de la Salut i les EBA Vic Sud i Centelles, pel que fa a la Unitat Docent de Vic.

Foto: Dues estudiants a l'Hospital Universitari de Vic

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte