Skip to main content

Es reprèn el Servei de Donació de Cossos de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

Es reprèn el Servei de Donació de Cossos de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

El Servei de Donació de Cossos de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC tornarà a posar-se en marxa aquest dimecres 1 de juliol. Ho fa després que l’emergència sanitària per la Covid-19 obligués a suspendre la seva activitat durant tres mesos i mig, tant pel que fa al registre de nous donants com a la recepció de cossos.

A partir d’ara, qualsevol persona major d’edat i en plenes facultats mentals pot tornar a fer-se donant, seguint els procediments habituals: registrar-se presencialment a la Facultat de Medicina (edifici Can Baumann de Vic) acompanyat d’un testimoni i portant el DNI. Les circumstàncies excepcionals actuals, però, fan que sigui necessari demanar cita prèvia per poder fer-ho, trucant al telèfon 938815537, i accedir a la Facultat complint totes les mesures de seguretat que ja són habituals.

Arran de la pandèmia, al llistat de condicionants ja existents que fan que una persona no pugui ser donant del seu cos se n’hi afegeix ara una altra: que la persona hagi mort en un context clínic de SARS COV-2 (Covid-19). Per contra, si la persona ha passat la malaltia i té anticossos, però ja no és susceptible de transmetre el virus, sí que es considera apte per a ser donant. Tampoc poden ser donants les persones amb malalties infeccioses com l'hepatitis B i C, el VIH, la tuberculosi o sèpsia.

El servei de donació de cossos de la Facultat de Medicina, que és actiu des de fa més de dos anys, contribueix a millorar l'ensenyament i la preparació dels futurs professionals de les Ciències de la Salut. A més, permet als alumnes estudiar l'anatomia com a fonament dels coneixements mèdics i quirúrgics i també a entendre i investigar les bases de determinades patologies.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte