Es reprèn el Servei de Donació de Cossos de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

Es reprèn el Servei de Donació de Cossos de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

El Servei de Donació de Cossos de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC tornarà a posar-se en marxa aquest dimecres 1 de juliol. Ho fa després que l’emergència sanitària per la Covid-19 obligués a suspendre la seva activitat durant tres mesos i mig, tant pel que fa al registre de nous donants com a la recepció de cossos.

A partir d’ara, qualsevol persona major d’edat i en plenes facultats mentals pot tornar a fer-se donant, seguint els procediments habituals: registrar-se presencialment a la Facultat de Medicina (edifici Can Baumann de Vic) acompanyat d’un testimoni i portant el DNI. Les circumstàncies excepcionals actuals, però, fan que sigui necessari demanar cita prèvia per poder fer-ho, trucant al telèfon 938815537, i accedir a la Facultat complint totes les mesures de seguretat que ja són habituals.

Arran de la pandèmia, al llistat de condicionants ja existents que fan que una persona no pugui ser donant del seu cos se n’hi afegeix ara una altra: que la persona hagi mort en un context clínic de SARS COV-2 (Covid-19). Per contra, si la persona ha passat la malaltia i té anticossos, però ja no és susceptible de transmetre el virus, sí que es considera apte per a ser donant. Tampoc poden ser donants les persones amb malalties infeccioses com l'hepatitis B i C, el VIH, la tuberculosi o sèpsia.

El servei de donació de cossos de la Facultat de Medicina, que és actiu des de fa més de dos anys, contribueix a millorar l'ensenyament i la preparació dels futurs professionals de les Ciències de la Salut. A més, permet als alumnes estudiar l'anatomia com a fonament dels coneixements mèdics i quirúrgics i també a entendre i investigar les bases de determinades patologies.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte