Els primers auxilis i el politrauma centren les primeres jornades clíniques de l’Associació d’Estudiants de Medicina

Un dels tallers de primers auxilis de les jornades clíniques

Els primers auxilis i el politrauma centren les primeres jornades clíniques de l’Associació d’Estudiants de Medicina

L’Associació d’Estudiants de Medicina de la Facultat va organitzar, el passat divendres 13 de desembre, les seves primeres jornades clíniques. Adreçades a estudiants del grau en Medicina de la UVic-UCC, en aquesta primera edició les jornades van limitar les inscripcions a un màxim de 25 alumnes i van comptar amb la col·laboració del Consell d’Estudiants de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) tant en l'organització com en la impartició de les sessions.

Per una banda, al llarg del matí van tenir lloc una xerrada d’introducció als primers auxilis així com tres tallers a l’entorn d’aquesta temàtica: un de reanimació cardiopulmonar, un altre sobre posició lateral de seguretat i un tercer de primers auxilis en una persona accidentada. Per altra banda, el programa de la tarda va consistir en una sessió teoricopràctica sobre politrauma, és a dir, aquell tipus de trauma greu que implica la presència de diverses lesions a un o a més òrgans, que poden posar en perill la vida del pacient. La jornada va acabar amb una sessió de debriefing, en què es van posar en comú els continguts apresos i es va valorar l’experiència.

Després d’aquesta primera edició, la voluntat de l’Associació d’Estudiants de Medicina és organitzar jornades clíniques adreçades a l’alumnat de forma periòdica.

 

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte