Skip to main content

Els alumnes de nou accés a UMedicina creixen un 25% i la Facultat desplega el quart curs amb un global de gairebé 400 alumnes

Els alumnes de nou accés a UMedicina creixen un 25% i la Facultat desplega el quart curs amb un global de gairebé 400 alumnes

El quart curs del desplegament del grau en Medicina a la UVic-UCC s’ha iniciat amb un augment significatiu dels estudiants de nou ingrés a la Facultat. Han estat un total de 162, un 25% més que el curs anterior, de manera que el grau ja suma un total de 390 alumnes. Aquestes van ser algunes de les dades més significatives que va presentar ahir el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, en la roda de premsa celebrada a Manresa, juntament amb Marina Geli, directora de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut, ens titular de la Facultat de Medicina. A l’acte també hi van intervenir els directors generals de la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària Bages: Joan Turró i Valentí Martínez, respectivament.

L’increment, segons Geli, “ve donat per una forta demanada dels estudis en medicina i també pel retorn d’alumnes que els havien iniciat en universitats foranes”. En el segon curs que la docència del cicle clínic es reparteix entre les dues unitats docents territorials -la de Vic i la de Manresa- la demanda del grau també ha experimentat una pujada destacada. Si l’any passat van ser 700 persones les interessades en cursar el grau a la Facultat, aquest any s’hi han mostrat interessades un total de 1021 i d’aquestes, 110 ho han fet en primera preferència. L’alta demanda que ja té, a totes les universitats, el grau en Medicina, sumat al fet de que les Proves d’Accés a la Universitat comptaven amb més alumnes que mai, ha fet pujar la nota de tall d’11,798 a 12,194 enguany.

Alta presència de futures metgesses i nous projectes per la Facultat

Els estudis en Medicina a la UVic-UCC mantenen el perfil altament feminitzat de l’alumnat, que en un 78% són noies. Pel que fa a procedència, el 45% són de Catalunya, el 41% de la resta de l’estat espanyol i el 14% venen d’altres països. La covid-19 ha tingut un paper protagonista en el tancament del curs passat i l’inici de l’actual. Marina Geli explicava que “el model de pràctiques clíniques s’ha pogut preservar i obté una molt bona valoració tant per part dels alumnes com dels professors, centres sanitaris i metges col·laboradors docents de tot el territori de la Catalunya central”.

La Facultat ha començat el curs amb una novetat que, Geli va presentar en la roda de premsa dient que “és una innovació pionera en el marc de les facultats de medicina en relació a l’aprenentatge de la tècnica i els models d’avaluació de l’examen MIR”. Es tracta de la posada en marxa del programa de preparació per a l’examen MIR, que és obligatori per accedir a l’especialitat, adreçat a tots els alumnes de grau. Irene Veganzones, metgessa de família i amb una dilatada experiència en formació de l’examen MIR, és l’encarregada de capitanejar aquest nou projecte.

La UVic-UCC augmenta les xifres de la matrícula general en un curs estrany

La UVic-UCC ha augmentat les xifres de nou accés en títols oficials en un 8%, un total de 3.216 alumnes. Si fem una mirada global, els alumnes de nou accés i els de continuïtat augmenten un 5% i ja conformen una universitat que frega gairebé els 10.000 estudiants entre graus de la UVic i d’UManresa, grau en Medicina, màsters oficials i doctorats de la UVic-UCC, Campus Professional i formacions impartides als centres adscrits BAU, EADA i ESERP.

El rector Baños va voler fer èmfasi en la positivitat de les xifres, que “permeten constatar que la UVic-UCC està fent les coses ben fetes, que el model federatiu és un èxit i que el projecte universitari que construïm, tant pel que fa al model docent com al model territorial, no només està consolidat sinó que avança en la bona direcció”. En l’acte també es van presentar els projectes estratègics de la FUBalmes i la FUBages de la mà dels seus directors generals.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte