Elisabet Selga assisteix al 63è ‘Annual Meeting of the Biophysical Society’, a Baltimore

Elisabet Selga assisteix al 63è ‘Annual Meeting of the Biophysical Society’, a Baltimore

El 63è ‘Annual Meeting of the Biophysical Society’, va tenir lloc a Baltimore (EUA), del 2 al 6 de març. Un congrés internacional al que va assistir la Dra. Elisabet Selga, professora d’anatomia de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. Aquest ‘meeting’ és la trobada anual de biofísics més gran del món, agrupant així més de 8.000 investigadors de 50 països diferents. Un acte que reuneix aproximadament 100 sessions i més de 2.200 presentacions de pòsters.

En el marc del congrés, la Dra. Selga va presentar dos pòsters. El primer, relacionat amb la millora del protocol dels cardiomiòcits (cèl·lules del cor), per així obtenir cèl·lules més semblants a les del cos humà adult, en el qual es mostren els canvis de nivell de funció i expressió gènica i dinàmica del calci. I un segon pòster, que es basa en l’estudi d’una família amb síndrome de Brugada, en el qual s’analitzen pacients amb aquesta malaltia, utilitzant cardiomiòcits derivats de cèl·lules mare dels mateixos pacients.

La Dra. Selga actualment és professora agregada de la Facultat de Medicina i combina la docència amb la recerca a la Universitat de Girona (UdG) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IdIBGi). Treballa amb aspectes moleculars de les arrítmies cardíaques hereditàries en el grup d’Investigació de l’àrea Cardiovascular i, concretament, estudia els mecanismes fisiopatològics que donen lloc al síndrome de Brugada; la mort sobtada cardíaca i altres malalties relacionades amb aquesta.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte