El Servei de Donació de Cossos compleix dos anys i ja compta amb 321 persones inscrites

Estudiants en una pràctica d'anatomia

El Servei de Donació de Cossos compleix dos anys i ja compta amb 321 persones inscrites

Dos anys després de la posada en marxa del Servei de Donació de Cossos, la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) compta amb 321 donants, dels quals 193 són dones i 128 són homes. Pel que fa a franges d’edat, la més habitual entre els donants és la que va dels 60 als 69 anys, seguida de persones d’entre 70 i 79 anys. D’aquests, un total de 18 ja han fet la defunció.

La responsable del servei i del laboratori d’anatomia de la Facultat, Laia Nogué, considera que “la resposta ha estat molt bona per part de la societat de la Catalunya Central, així com de comarques com el Ripollès i la Garrotxa”. També recorda que “gràcies a les donacions els estudiants de Medicina poden estudiar anatomia en un context real i adquirir habilitats amb l’instrumental quirúrgic aprenent la tècnica de dissecar”. Alhora, els metges en actiu “poden formar-se en noves tècniques quirúrgiques i innovar a través de cossos reals”.

El servei es va posar en marxa l'1 de febrer de 2018 per tal de contribuir a l'ensenyament i la preparació dels futurs professionals en Ciències de la Salut. Qualsevol persona major d’edat i en ús de les seves plenes facultats mentals pot fer-se donant. El procediment de donació es fa de manera presencial a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, on cal acudir amb una persona que exerceixi de testimoni i portar el DNI. Un cop registrades les dades, la persona donant obtindrà un carnet que l'acreditarà com a tal.

Després de la defunció, cal trucar a la funerària corresponent i indicar que es tracta d'un donant de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, perquè pugui fer-se el trasllat del cos. Un cop a la Facultat se li practica una analítica per confirmar que el donant no pateix cap malaltia infecciosa com l'hepatitis B i C, el VIH, la tuberculosi o sèpsia, i en cas de resultat negatiu es procedeix a embalsamar el cos. Tant abans com després de la defunció, tot aquest procés garanteix l'anonimat del donant.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte