El president Torra inaugura l’ampliació de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i l’Àrea de Rehabilitació del CHV

Un moment de la visita inaugural a l'HUSC

El president Torra inaugura l’ampliació de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i l’Àrea de Rehabilitació del CHV

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va inaugurar oficialment divendres passat les noves instal·lacions de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. Durant la visita al que és considerat un dels centres de referència en atenció sociosanitària del país, Torra va estar acompanyat per la consellera de Salut, Alba Vergés, l’alcaldessa de Vic i presidenta de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic (FHSC), Anna Erra, i el president del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), Jaume Portús. A l'acte també hi va assistir el rector de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Josep-Eladi Baños.

El projecte d’ampliació i modernització de l’Hospital ha durat tres anys i ha suposat la remodelació integral de l’Àrea Ambulatòria (nous consultoris i hospital de dia), així com la construcció del nou edifici d’accés principal on hi ha la recepció, el vestíbul i un renovat eix d’ascensors, d’un edifici annex que acull l’Àrea de Rehabilitació (gestionada pel CHV) i d’un pàrquing subterrani. A més, tot l’entorn de l’Hospital s’ha convertit en un parc públic i zona verda a disposició dels veïns, s’ha facilitat l’accessibilitat del centre i s’ha reformat el jardí interior i altres equipaments assistencials i de recerca.

En els parlaments, el president de la Generalitat va reconèixer “la voluntat que tenen Vic i Osona de tenir cura de les persones i posar-les al centre de l’atenció”. Alhora, va elogiar la feina dels professionals de les dues institucions i va reconèixer les dificultats del sector: “Som conscients que aquesta joia que és el sistema sanitari català està al límit de les seves costures, i aquests 900 milions d’euros nous que podrem destinar a salut han de permetre respirar una mica millor”.

El repte d’atendre, més i millor, l’envelliment i la cronicitat

Amb una actuació sobre més de 6.000 m2 de superfície construïda, 2.230 m2 dels quals són de reforma i ampliació de l’àrea assistencial, les obres han suposat una inversió de 6,4 milions d’euros, que ha estat finançada per la FHSC. Les noves instal·lacions permetran seguir millorant l’atenció als ciutadans i preparar el centre per donar resposta a les necessitats, actuals i futures, generades per l’envelliment de la població i l’augment de les malalties cròniques. Osona té avui 5.400 persones majors de 85 anys, més del doble que fa una dècada, i el col·lectiu de persones en situació de fragilitat està en creixement continu.

Totes les instal·lacions, en marxa

La reforma de l’Hospital va començar l’any 2016 i ha conegut diferents fases, que s’han anat adaptant per donar resposta a la troballa de restes arqueològiques al subsòl i per minimitzar l’afectació als veïns. Després de tres anys d’obres, durant els quals no s’ha interromput mai l’activitat, la posada en marxa dels nous espais es va fer de manera progressiva al llarg del 2019. Pel maig es va obrir el nou parc públic i els jardins que envolten l’Hospital; pel juliol, els nous accessos (vestíbul, recepció, ascensors i pàrquing) i part de l’Àrea Ambulatòria; i pel setembre, la resta de l’Àrea Ambulatòria i la nova Àrea de Rehabilitació. El projecte arquitectònic ha anat a càrrec d’Albert Colomer i David Aceves, i de les enginyeries Egavic i Lavola.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte