El Laboratori d’Anatomia ha acollit diverses activitats de formació contínua amb cadàver

Una de les formacions al Laboratori d'Anatomia

El Laboratori d’Anatomia ha acollit diverses activitats de formació contínua amb cadàver

Durant els mesos de setembre i octubre al Laboratori d’Anatomia de la Facultat de Medicina de la UVIC-UCC s’han realitzat diferents activitats formatives de formació continua amb cadàver.

D’una banda s’han realitzat Workshops de Cirurgia Endoscòpica de Mama organitzats per la Mútua de Terrassa, en concret per la Dra. Itziar Larrañaga. En aquestes sessions hi ha participat residents de cirurgia endocrina de mama d’arreu de Catalunya i també de Madrid per formar-se en aquest àmbit de la cirurgia endoscòpica.

D’altra banda s’ha fet un Curs de Cadàver Avançat en Cirurgia Percutània de l’Avantpeu impartit pel Dr. Xavier Gonzàlez Ústes de l’Hospital Municipal de Badalona. A aquest curs van assistir-hi traumatòlegs d’arreu de Catalunya, com ara de l’Hospital Josep Trueta de Girona, de l’Hospital del Mar de Barcelona, de l’Hospital de Reus i de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, entre d’altres, i també de l’Hospital de Donosti (País Basc). 

Finalment també s’ha dut a terme una simulació de Cirurgia Laparoscòpica i oberta per als residents de cirurgia de l’Hospital Altahia de Manresa i per als del Consorci Hospitalari de Vic. La formació ha anat a càrrec dels  respectius adjunts i ha estat liderada pel Dr. Pablo Collera, cap de Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Altahia.  

Tant les persones residents com adjuntes de cada especialitat han pogut fer entrenament quirúrgic i treballar diferents tècniques dins del seu camp amb el cadàver.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte