El grup de recerca M₃O, juntament amb la Càtedra de Bioètica, posa en marxa el projecte TEMPS per avaluar la influència de la pandèmia en l’elecció dels estudis sociosanitaris i biomèdics

Logo del projecte TEMPS

El grup de recerca M₃O, juntament amb la Càtedra de Bioètica, posa en marxa el projecte TEMPS per avaluar la influència de la pandèmia en l’elecció dels estudis sociosanitaris i biomèdics

Fins a quin punt la pandèmia de covid-19 ha influït en els estudiants de primer curs a l’hora d’escollir graus de l’àmbit sociosanitari i biomèdic? El projecte TEMPS, impulsat pel grup de recerca Methodology, Methods, Models and Outcomes of Health and Social Sciences (M₃O) i la Càtedra de Bioètica “Fundació Grífols” de la UVic-UCC, vol donar resposta a aquesta qüestió. L’estudi té com a objectiu analitzar la tendència en indicadors de matriculació i sol·licituds de matriculació de primer curs en els graus dels àmbits sociosanitari i biomèdic del territori espanyol durant un període de sis anys, del curs 2016-2017 fins al curs 2021-2022. Els investigadors pretenen avaluar quantitativament la influència de la pandèmia com a factor determinant en l’elecció dels graus universitaris en aquests àmbits a través d’una enquesta, i identificar amb metodologia qualitativa les vivències relacionades amb la covid-19 dels estudiants de 1r curs de l’àmbit sociosanitari i biomèdic (infermeria, medicina, psicologia, fisioteràpia, etc.)

Javier Jerez, investigador principal del projecte TEMPS, explica que “la intenció és entendre la situació actual i l’impacte que ha tingut la pandèmia en l’elecció dels estudis”. A partir d’aquí, la voluntat és “proposar possibles adaptacions del sistema universitari espanyol en base als resultats obtinguts per donar resposta als reptes actuals i futurs”, explica l’investigador principal.

A més de Jerez, també formen part de l’equip investigador Anna Ramon, Jaume Miquel March i Agustí Comella, del grup de recerca M₃O; i Núria Terribas, Ester Busquets i Irene Cambra per part de la Càtedra de Bioètica “Fundació Grífols”.

Una enquesta als estudiants de primer de la UVic-UCC

Una de les primeres accions que s’està portant a terme dins del projecte TEMPS és el llançament de l’enquesta als estudiants de primer curs de la UVic-UCC dels graus dels àmbits sociosanitari i biomèdic, per tal de conèixer com ha influït la pandèmia a l’hora de triar els estudis universitaris.

Durant aquestes setmanes s’està fent el pilotatge i s’espera tenir-ne els primers resultats pròximament. La intenció, però, és extrapolar l’enquesta i fer-la arribar als i a les estudiants universitàries de l’Estat espanyol a partir del mes de maig per obtenir una major representativitat.

El projecte està promogut pel grup de recerca M₃O i per la Càtedra de Bioètica Fundació Grífols de la UVic-UCC, en col·laboració amb les universitats de Màlaga, La Rioja, A Corunya, el País Basc i la Complutense de Madrid. El projecte compta amb el finançament de la Fundació Víctor Grífols i Lucas.

Si ets estudiant de primer curs de l'àmbit sociosanitari (Medicina, Fisioteràpia, Infermeria, Psicologia, etc.) i encara no has contestat l'enquesta ho pots fer clicant aquí (durada de 4-5 minuts aproximadament).

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte