El Dr. Josep Tabernero, premi nacional de Recerca 2019

El Dr. Josep Tabernero, premi nacional de Recerca 2019

El Catedràtic d’Oncologia de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Josep Tabernero, acaba de rebre el Premi Nacional de Recerca 2019, promogut pel Govern i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, en la seva trentena edició.

Josep Tabernero és director de la  Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Llicenciat en Medicina i Cirurgia amb Premi Extraordinari de Llicenciatura en 1987 i doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Tabernero ha esdevingut un dels investigadors més rellevants i amb majors contribucions internacionals a la recerca oncològica, especialment en el camp dels tumors gastrointestinals i les teràpies moleculars. El juliol de 2019 fou nomenat catedràtic d’Oncologia de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i professor titular de l’assignatura d’Oncologia-Hematologia.

El Premi Nacional de Recerca reconeix l’investigador o investigadora que hagi contribuït recentment, de manera significativa i internacionalment a l'avenç d'una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, enginyeries i tecnologia i ciències experimentals. El guardó, amb una dotació econòmica de 40.000 euros, distingeix enguany la ingent tasca del Dr. Tabernero, que ha aportat avenços pioners en l’oncologia mèdica i la medicina oncològica de precisió, com ara el descobriment de nous mecanismes implicats en el desenvolupament dels tumors i el disseny de teràpies dirigides més precises i eficaces contra el càncer.

Els Premis Nacionals de Recerca també han guardonat, en la categoria de Talent Jove, Sílvia Osuna, professora d’investigació ICREA a l’Institut de Química Computacional i Catàlisi (IQCC) de la Universitat de Girona (UdG). La guardonada està especialitzada en l’estudi dels processos bioquímics relacionats amb la catàlisi enzimàtica i el desenvolupament de simulacions i eines computacionals per al disseny de nous enzims d’interès per a la indústria farmacèutica.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte