Skip to main content

El Dr. Josep M. Vilaseca, cap de servei d’Atenció Primària d’Althaia, nomenat acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

Dr. Josep M. Vilaseca llegint el seu discurs d'investidura

El Dr. Josep M. Vilaseca, cap de servei d’Atenció Primària d’Althaia, nomenat acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

El Dr. Josep M. Vilaseca Llobet, cap de servei d’Atenció Primària de la Fundació Althaia i professor associat de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), és nou acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC). El seu nomenament va tenir lloc aquest dimarts en el decurs d’una sessió extraordinària que es va celebrar a la seu de la RAMC. La designació d’acadèmic del Dr. Vilaseca és un reconeixement a la seva trajectòria professional i acadèmica i a la seva contribució en la història de la medicina.

En el decurs de l’acte, el Dr. Vilaseca va pronunciar la ponència “De la Revolució Tecnològica a la perplexitat de la Medicina actual”, en què va posar especial èmfasi en l’humanisme professional. El Dr. Vilaseca, que està adscrit a la secció de medicina social de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, va ser acollit pel Dr. Miquel Bruguera, especialista en medicina interna i de l’aparell digestiu.

El Dr. Vilaseca és metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària des de l’any 2001 i doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB), amb qualificació d’Excel·lent Cum Laude. També està format en l’àmbit de la salut pública amb dos programes de postgrau de la Universitat de Londres.

En l’àmbit de la docència, és professor associat de la Universitat de Barcelona i de la UVic-UCC. Durant la seva trajectòria professional ha compaginat l’exercici de la professió com a metge d’atenció familiar i comunitària amb la recerca en l’àmbit de l’atenció primària i també de la història de la medicina. En aquest sentit, ha publicat el llibre L’Hospital de la Santa Creu de Vic durant la guerra civil espanyola (1936 – 1939) fruit de la seva tesi doctoral, i diversos articles sobre història de la medicina i sobre altres àrees de la medicina. Des de l’any 2018 publica un article bimensual sobre biografies mèdiques a la revista AMF - Actualización en Medicina de Familia.

El Dr. Vilaseca és el cap de servei d’Atenció Primària de la Fundació Althaia des del febrer del 2022. Prèviament havia assumit càrrecs de gestió al Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra, al Servei Català de la Salut i a la Direcció General de Planificació i Avaluació del Departament de Salut, entre altres.

En l’actualitat és també vicepresident del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya i membre de la Societat Catalana d’Història de la Medicina.

Sobre la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, creada l’any 1770, és un òrgan consultiu de les administracions sanitària i de justícia, impulsora dels estudis sobre història de la medicina catalana i organitzadora dels congressos d’història de la medicina catalana, a la vegada que impulsora dels debats sobre qüestions sanitàries d’actualitat. Entre els seus membres hi ha el Dr. Lluís Guerrero Sala, metge especialista en cirurgia vascular que ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional a la Fundació Althaia, institució de la qual és patró, i que continua exercint a la Clínica Sant Josep.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte