Skip to main content

El Dr. Albert Altés, professor de la Facultat de Medicina, president de la Societat Catalana d’Hematologia i Hemoteràpia

El Dr. Albert Altés, professor de la Facultat de Medicina, president de la Societat Catalana d’Hematologia i Hemoteràpia

El Dr. Albert Altés, professor de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i cap del servei d’Hematologia de la Fundació Althaia, és des d’aquesta setmana el nou president de la Societat Catalana d’Hematologia i Hemoteràpia. Altés ha estat elegit per encapçalar aquesta entitat d’àmbit català que agrupa professionals mèdics vinculats a l’hematologia, especialitat mèdica que es dedica a la diagnosi, tractament, estudi i investigació de les malalties a la sang. El seu nomenament respon a la seva dilatada trajectòria professional en els àmbits assistencials, docents i de recerca.

El Dr. Albert Altés, llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB) i doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és especialista en hematologia i hemoteràpia i expert en noves teràpies hematooncològiques. Ha treballat d’hematòleg adjunt als hospitals Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet i Sant Pau de Barcelona. Des del 2008 és el cap de servei d’Hematologia i Hemoteràpia de la Fundació Althaia.

En l’àmbit docent, és professor agregat del grau en Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Pel que fa a la recerca i la investigació, ha publicat més de 150 treballs de recerca en revistes internacionals indexades. També és president i fundador de la Societat Espanyola d’Hemocromatosi i Fundador de la Federació Europea d’Associacions d’Hemocromatosi.

Les línies de treball de la seva presidència se centraran en potenciar les xarxes de coneixement entre els hematòlegs catalans i les institucions científiques d’arreu, facilitar als associats l’activitat d’investigació i recerca amb la creació d’un sistema de consulta dels assajos clínics actius a Catalunya, consolidar el model de comunicació digital sorgit arran de la pandèmia i donar continuïtat a les sessions formatives i d’actualització de coneixements. També crear materials explicatius de diferents procediments en hematologia adreçats als pacients i les seves famílies i traduir al català les guies de la societat espanyola de l’especialitat.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte