El doctor Albert Altés destaca la importància dels virus per a l’evolució humana en la presentació del seu llibre ‘Som virus’

El doctor Albert Altés destaca la importància dels virus per a l’evolució humana en la presentació del seu llibre ‘Som virus’

El doctor Albert Altés ha destacat el paper que tenen els virus per combatre algunes malalties infecciones o en la lluita contra el càncer, a més a més de ser un dels motors de l’evolució humana, com a creadors de nous gens i com a generadors de diversitat. Ho ha exposat en la presentació del seu llibre Som virus que s’ha fet aquest migdia a la sala d’actes de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), junt amb el degà Ramon Pujol i la coordinadora del Cicle Bàsic, Elisabet Sarri, d’aquesta mateixa Facultat, i la directora d’Eumo Editorial, Montse Ayats.



Ramon Pujol apunta durant la introducció a l'acte que Albert Altés "és un bon docent i un bon clínic, reuneix totes les qualitats que ha de tenir un professor i ara, a més li he, descobert la faceta d'escriptor". Elisabet Sarri ha afegit sobre el llibre que resulta una lectura amena, entranyable i vital perquè "parla de la vida amb passió i de la passió per a la ciència en primera persona, pel que s'ha descobert i sobretot pel que queda per descobrir" i explica que gràcies a la implicació de l'autor, l'obra porta a la reflexió.



Durant la presentació Altés també ha destacat que el llibre no parla de virus, sinó de ciència, una qüestió que per ell és passional i emocional. També explica que un 9% del material genètic que constitueix l'ésser humà són virus sencers, i afegeix: "una gran part del nostre material genètic, entre el 35 i el 40%, és víric i l'hem anat adquirint amb l'evolució". En el torn de debat posterior s'ha conclòs que és un llibre que hauria de ser de lectura obligatòria per a tots els joves i estudiants de l'àmbit de les biociències.  



Albert Altés, professor de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i cap d’Hematologia a la Fundació d’Althaia, va guanyar amb aquesta obra el primer Premi d’Assaig Ricard Torrents Bertrana, convocat per Eumo Editorial i la UVic-UCC amb l’objectiu de promoure el gènere d’assaig en llengua catalana. La segona convocatòria del premi està oberta i les bases es poden consultar en aquest enllaç.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte