Skip to main content

El Consorci Hospitalari de Vic ha començat a intervenir amb microcirurgia les patologies de la retina i del vitri

Operació de retina al CHV

El Consorci Hospitalari de Vic ha començat a intervenir amb microcirurgia les patologies de la retina i del vitri

Fins ara, quan una persona se sotmetia a una operació de retina havia de desplaçar-se a hospitals de Barcelona o d’altres comarques ja que aquest tipus d’intervencions no es realitzaven a Osona –ni pel sistema públic de salut ni en l’àmbit privat-. Des d’aquest mes de maig, s’ha incorporat aquesta nova tècnica a la cartera de serveis del Consorci Hospitalari de Vic i ja s’han començat a operar els primers pacients.

La cirurgia de la retina és un procediment complexa que requereix de la més moderna tecnologia i de professionals oftalmòlegs amb expertesa per a dur-la a terme.

Quines patologies pot resoldre aquesta cirurgia?

La cirurgia vitri-retiniana inclou diferents tècniques de microcirurgia ocular destinades

a abordar quirúrgicament les patologies que afecten la part posterior de l’ull, que engloba el vitri –líquid gelatinós que ocupa el globus ocular- i la retina –la capa més interna de l’ull on els estímuls lluminosos es transformen en impulsos nerviosos que es transmeten al cervell perquè pugui interpretar-los-.

Aquest tipus d’intervencions s’utilitzen habitualment per tractar la retinopatia diabètica, el despreniment de retina i la patologia macular entre d’altres.

On es faran les intervencions?

Són intervencions de Cirurgia Major Ambulatòria, és a dir, no cal que el pacient quedi ingressat després de l’operació. Es duen a terme a l’Àrea Quirúrgica de la Clínica de Vic (edifici C), on s’ha habilitat un quiròfan amb tots els equips de la més alta tecnologia per a la cirurgia vitri-retiniana: Microscopi d’última generació amb lents de no contacte i equip de vitrectomia d’alta velocitat.

Aquestes cirurgies les realitzarà el Dr. Kazem Mousavi, especialista en retina i vitri amb llarga experiència, que s’ha incorporat al CHV recentment.

Una aposta per a l’ampliació i millora del Servei d’Oftalmologia

La cirurgia vitri-retiniana se suma als procediments oftalmològics que ja s’estan oferint actualment per tractar les cataractes; les patologies de la parpella (oculoplàstia), el DMAE (injeccions intraoculars) i tractaments amb làser, entre d’altres.

La incorporació d’aquest conjunt de tècniques s’emmarca en l’aposta que està fent el Consorci Hospitalari de Vic per potenciar el servei d’Oftalmologia i ha estat possible gràcies a la incorporació de nous professionals –entre ells el nou cap de Servei d’Oftalmologia, Dr. Hassanein Ali Assaf-, i a un gran esforç d’inversió per adquirir tot l’instrumental necessari. Així mateix, en l’àmbit de consultes externes també s’han estrenat nous aparells com les noves làmpades de fenedura. També s’està treballant per optimitzar les visites amb els especialistes i aconseguir accelerar tot el procés de diagnòstic i tractament dels pacients oftalmològics.

 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte