Skip to main content

El conseller de Salut, Josep M. Argimon, participa al patronat de la FESS, entitat titular de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

Reunió del patronat de la FESS

El conseller de Salut, Josep M. Argimon, participa al patronat de la FESS, entitat titular de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

En la darrera reunió del patronat de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC), es va fer un reconeixement al conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon. El divendres 26 de novembre, el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, i el president de la FESS, Josep Arimany, en nom de tot el patronat van agrair a Argimon la seva dedicació i defensa del projecte de la Facultat de Medicina. Després d’haver ocupat durant quatre anys el càrrec de patró de la FESS com a director gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), a Argimon se li va reconèixer el seu esforç en la implementació de la primera promoció del grau en Medicina. El conseller es va mostrar molt agraït i satisfet d’haver pogut veure complert aquest propòsit i va passar el seu relleu a l’actual gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada.

A més a més d’Argimon hi va haver dues persones més que van deixar el seu lloc al patronat de la FESS. A causa de la finalització del seu mandat, també van sortir Imma Ubiergo i Joan Brugués. Ubiergo ha estat substituïda per Antoni Llobet en representació de la FUBages, mentre que Brugués ha sigut reemplaçat per Pere Soley, el qual es reincorpora de nou al patronat a proposta de la FUBalmes. La vocalia que Soley ocupava al patronat en representació del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) serà ocupada per l’actual gerent d’aquesta institució, Sara Manjón. Tots els membres sortints van rebre un reconeixement en agraïment a la seva contribució per fer realitat el projecte de la Facultat de Medicina des de l’inici. A aquestes persones se’ls va lliurar l’Estudiant de Vic, un trofeu en bronze que és una metàfora del valor del coneixement i de l’esforç i que, alhora, representa el passat universitari de la ciutat. La resta de membres del patronat de la FESS van ratificar els seus respectius càrrecs. L’actual patronat està format per Josep Arimany (president), Josep Gili (vicepresident), Joan Turró, Valentí Martínez, Meritxell Borràs, Manel Jovells, Marc Soler, Miquel Vilardell, Manuel Peiró, Ramon Massaguer, Sara Manjón, Antoni Llobet, Anna Forcada i Pere Soley.

Vacunació del 99% pel coronavirus a la Facultat
A la reunió del patronat de la FESS, el seu president Josep Arimany va donar compte de les dades de matrícula del curs 2021-2022, de la internacionalització, de la preparació del 6è curs del grau, dels programes de preparació del MIR i de Suport a l’Estudiant i de l’actual plantilla de Personal Docent i Investigador (PDI), per exemple. Entre moltes altres qüestions, també es va informar de l’estat de vacunació actual. En aquest moment, el 99% de la comunitat de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC està vacunada pel coronavirus. En concret, han rebut la pauta completa de la vacuna el 100% del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i del PDI, i el 98% de l’estudiantat. Aquestes xifres tan altes i positives demostren la sensibilització de tota la comunitat de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC vers la protecció i prevenció per frenar la pandèmia.
Èxit de la I Jornada entre centres sanitaris i universitaris
La reunió del patronat va servir també per presentar la I Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya Central que es feia l’endemà, el dissabte 27 de novembre, a l’Hospital d’Olot Comarcal de la Garrotxa. L’acte va estar organitzat per la Facultat de Medicina de la UVic-UCC amb el suport de l’Hospital d’Olot Comarcal de la Garrotxa i la Fundació d’Osona per a la Recerca i l’Educació Sanitàries (FORES). La primera edició d’aquesta trobada inèdita va ser un èxit, ja que va comptar amb la inscripció d’una norantena de persones entre personal docent de pràctiques, referents en el camp de la medicina, PDI, professionals de rellevància del sector de la salut, personal de direcció de diverses institucions sanitàries i estudiantat.

La jornada es va estructurar en tres taules rodones en les quals es va debatre l’aportació de les facultats de Medicina als centres assistencials i la seva influència en la millora de la qualitat assistencial. També es va fer referència a l’aportació dels centres assistencials a les facultats i a la manera d’avançar conjuntament en el camp de la recerca i la investigació. Les persones ponents que hi van participar van fer palesa la necessitat de treballar en xarxa amb les institucions del territori, en la importància d’aprofitar sinergies i talent compartit, i en els beneficis mutus que el personal sanitari docent i l’estudiantat reben de la col·laboració conjunta.

L’aliança entre la Facultat de Medicina i els centres col·laboradors docents de la Catalunya interior és fonamental per crear sinergies i fidelitzar professionals als centres. Amb l’objectiu de donar la possibilitat als centres assistencials de fer docència o ser col·laboradors en l’àmbit de les pràctiques i ensenyar l’ofici de metge o metgessa a l’estudiantat, un element clau serà l’Institut de Recerca i Innovació en Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC), que començarà a caminar a principis del 2022.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte