Skip to main content

Destacada presència de la Facultat de Medicina als 37ns Premis Sanitat Osona

Foto de família d'alguns dels guardonats als premis Sanitat Osona

Destacada presència de la Facultat de Medicina als 37ns Premis Sanitat Osona

En el marc de la Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, promoguda per la junta comarca del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, es van lliurar els 37ns Premis Sanitat Osona, un reconeixement als treballs mèdics, epidemiològics i de recerca més destacats relacionats amb la salut a Osona. Aquest any, el lliurament dels guardons va tenir lloc el passat 27 de setembre a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic. En aquesta edició, els premis van tenir una destacada presència de la Facultat de Medicina i de tota la UVic-UCC.

En primer lloc perquè per primera vegada els premis incorporaven el reconeixement a tres persones que han contribuït a la posada en marxa de la Facultat de Medicina. Es tracta de la que fou presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el director general corporatiu del Col·legi de Metges de Barcelona, Marc Soler, i el president i director general del grup Bon Preu, que no va poder assistir a l’acte.

Per altra banda, Francesc Tarrús i Anna Pericas, estudiants de segon curs del grau en Medicina de la UVic-UCC, van ser els guanyadors de la borsa formativa pels estudiants, per les seves pràctiques a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona i a l’Equip d’Atenció Primària Sardenya Barcelona respectivament.

També el professor de la Facultat de Medicina, Carles Blay, va ser reconegut en la categoria de treballs publicats per un article signat conjuntament amb els professors Joan Carles Martori i Ramon Oller, del grup de Recerca Data Analysis and Modeling; (DAM) i Cristina Lasmarias i Xavier Gomez-Batiste, de la càtedra de Cures Pal·liatives. L’article, “Cada semana cuenta: uso de dispositivos sanitarios y costes relacionados de una cohorte comunitària de personas con enfermedades crónicas avanzadas“, va ser publicat per la revista Atención primària.

La beca Bayés dobla la dotació

En el marc dels Premis Sanitat Osona també es va fer acte de lliurament de la 20a Beca del Consultori Bayés per a professionals de les institucions sanitàries d’Osona, el Bages, el Berguedà, la Garrotxa i el Ripollès que tinguin la tesi doctoral adscrita a la UVic-UCC. Per primer any, la beca doblava la dotació i guardonava dues doctorandes del Consorci Hospitalari de Vic, que han estat premiades amb 2.750 euros cadascuna.

Es tracta de la infermera Alícia Minaya Freire, per la tesi “Millora de la pràctica clínica infermera en el maneig del dolor en pacients dements d’una unitat de geriatria aguda a través de la reflexió”, que ja està en fase final. L’altra beca va ser per a la metgessa Laura Redondo Parejo, pel seu projecte de tesi “Aportació del Trabecular Bone Score en l’estudi de factors de risc de fractura osteoporòtica en una cohort de dones postmenopàusiques de la comarca d’Osona”, que es troba en un estadi inicial. Ambdues tesis estan inscrites en el programa de doctorat de “Cures Integrals i Serveis de Salut” de la UVic-UCC.

El jurat de la beca estava format per 13 professionals mèdics i acadèmics de diferents centres i institucions mèdiques de les comarques que poden aspirar a la beca.

L’acte de lliurament de premis el van presidir l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, acompanyada del president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós; el primer tinent d’alcalde i president de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), Josep Arimany; el president de la junta comarcal del COMB, Xavier Clos; la secretària d’Atenció i Participació del Departament de Salut, i la presidenta de l’Agrupació de Ciències Mèdiques d’Osona, Imma Ausió.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte