Concedeixen tres nous doctorats industrials vinculats a l’àmbit de la salut a la UVic-UCC

Hospital Universitari de la Santa Creu

Concedeixen tres nous doctorats industrials vinculats a l’àmbit de la salut a la UVic-UCC

L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) ha concedit tres nous doctorats industrials a la UVic-UCC, tots ells vinculats a l’àmbit de la salut. Es tracta de tres projectes que desenvoluparan, respectivament, Helena Sureda, M. Àngels Ballarin i Rubén Aldabó, i que la Universitat rep coincidint amb la sisena convocatòria del Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya. Actualment, la institució en té tretze en actiu.

En primer lloc, la doctoranda Helena Sureda durà a terme un projecte vinculat al grup de recerca en Reparació i Regeneració Tissular (TR2Lab) a l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. Aquest projecte de tesi, dirigit per la coordinadora del grup, Marta Otero, consistirà en el desenvolupament d’un estudi prospectiu de determinació coordinada del risc de patir una úlcera per pressió. També analitzarà el grau de fragilitat dels pacients com a possibles indicadors predictius d’aparició de lesions relacionades amb la dependència.

Un altre dels doctorats concedits, en aquest cas vinculat al Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central, el farà M. Àngels Ballarin a l’EAP Vic i estarà coordinat per Xavier Batiste Alentorn. La tesi consistirà en un estudi descriptiu del dolor en persones amb malaltia crònica avançada.

Per últim, Rubén Aldabó farà el seu doctorat industrial a la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (Osonament). El seu treball se centrarà en el desenvolupament d’una eina de suport al craving o desig compulsiu de recaure en l’addicció. Sota la direcció d'Anna Ramon i de Sergi Grau, degà de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC, el doctorat estarà vinculat al Grup de Recerca Digital Care, del qual Grau n’és el coordinador.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte