Skip to main content

Berga acollirà la II Jornada Intercentres de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

Cartell de la jornada entre centres sanitaris

Berga acollirà la II Jornada Intercentres de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

La Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i Salut Catalunya Central-Hospital de Berga organitzen la segona edició de la Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya Central. L’objectiu és crear un punt de trobada i intercanvi de coneixements i d’experiències, a l’entorn de l’àmbit assistencial, sanitari, investigador i docent.

Aquest curs la Facultat de Medicina de la UVic-UCC arriba a la graduació de la primera promoció, una fita que s'aconseguirà per la implicació dels centres assistencials des del moment de la creació dels estudis de medicina. Després de l’experiència de la 1a jornada que es va celebrar l'any passat a l’Hospital d’Olot, en què van participar una vuitantena d’estudiants, professors, col·laboradors docents, directius de la UVic-UCC i de centres assistencials, arriba la segona edició amb la ciutat de Berga com a amfitriona. La sessió, que tindrà lloc el divendres 18 de novembre, de 9 del matí a 4 de la tarda a la Sala Casino del Teatre Municipal de Berga.

La II Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya Central, comptarà amb tres taules de debat on s’analitzarà el pla d’estudis, valorant els avantatges i inconvenients d’un model integrat; el rol dels metges col·laboradors docents; i el desplegament de l’Institut de la Recerca de la Catalunya Central (IRIS-CC).

Programa de la jornada

La benvinguda anirà a càrrec de l’alcalde de Berga, Iván Sánchez i del degà de la Facultat de Medicina, Dr. Ramon Pujol, acompanyats de l’Anna Forcada, gerenta de Salut Catalunya Central-Hospital de Berga; Manel Jovells, director general de Fundació Althaia; Sara Manjón, gerenta del Consorci Hospitalari de Vic; Marina Geli, directora general Facultat de Medicina de la UVic-UCC.  

En la primera taula, “L'aprenentatge integrat de la medicina. Avantatges i inconvenients”, hi participaran  Jordi Casademont, Cap de Servei de Medicina Interna i coordinador de la Unitat Docent de Sant Pau (UAB), Francesc Cardellach, exdegà de la Facultat de Medicina de la UB, i serà moderada per Ramon Pujol, degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.

En la segona taula es tractarà el rol dels metges col·laboradors docents a la Facultat de Medicina i hi participaran Anna Albó, geriatra de l’Hospital de la Santa Creu de Vic; Joan Armengol, metge d’Atenció Primària ICS Catalunya Central; Maria Viñolas, pediatra del Consorci Hospitalari de Vic; Maria Martínez, estudiant de la Unitat Docent Territorial Manresa; Júlia Saperes, estudiant de la Unitat Docent Territorial Vic. I serà moderada per Núria Roger i Jordi Aligué, coordinadors de la Unitat Docent Territorial Vic i Manresa.

A continuació,  hi haurà la ponència "Robots versus SARS-COV2", a càrrec d’Andreu Veà, Fundador i president executiu de Covidwarriors.org.

L’última taula, “Estat actual de l'IRIS-CC (Institut de Recerca i Innovació en Salut i Ciències de la Vida a la Catalunya Central)”, comptarà amb la participació de Joan Comella, director de recerca i innovació de l'Hospital Sant Joan de Déu i Catedràtic de Biologia Cel·lular UAB; Antoni Bayés Genís, cap de servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i professor titular de Medicina - Cardiologia de la UAB; i Irene Roman, professora titular de Medicina de la Facultat de Medicina UVic-UCC. Els moderadors seran José Jerónimo Navas, director de l'IRIS-CC, i Roberto Elosua, degà electe de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.

Consulteu el programa complet de la jornada en aquest enllaç i la inscripció prèvia es pot fer mitjançant aquest formulari.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Nou grau en Audiologia General de la UVic-UCC

La UVic-UCC graduarà la primera promoció de Medicina, i oferirà dos nous graus, Odontologia i Audiologia General

25.05.2023

La Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, es consolida amb la primera graduació d’estudiants del grau en Medicina, que tindrà lloc el pròxim 5 de juny, i amb l’oferta de dues noves

Programa de climatització a Can Baumann

Les instal·lacions de la Facultat de Medicina, les primeres a tenir un nou ‘software’ de gestió integral de l’edifici

24.05.2023

En el marc de les accions de sostenibilitat promogudes des de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals de la UVic-UCC, a la Facultat de Medicina en particular i a l’edifici de Can Baumann amb caràcter general, s’han fet diferents actuacions emmarcades en diversos àmbits de treball

Taula rodona sobre els professionals sanitaris

Se celebra a Manlleu una taula rodona per reflexionar sobre la importància del personal administratiu sanitari

17.05.2023

En els darrers anys els sistemes sanitaris d’arreu del món han sofert grans transformacions, sobretot després de la pandèmia de la Covid-19, que ha provocat una acceleració del procés de digitalització del sistema sanitari. En aquest procés els professionals administratius sanitaris han estat clau en

Infermeres d'Osona aposten per la millora tecnològica

Infermeres d’Osona aposten per la innovació tecnològica per millorar la qualitat de vida dels pacients

15.05.2023

La Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB) i la delegació del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) a Osona van celebrar la 12a Diada de la Infermeria d’Osona el dimecres passat, coincidint amb el Dia Internacional de les Infermeres

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte