Skip to main content

Althaia presentarà dijous el llibre "Els hospitals a Manresa. Història d'una transformació"

Llibre sobre els hospitals de Manresa

Althaia presentarà dijous el llibre "Els hospitals a Manresa. Història d'una transformació"

La Fundació Althaia presentarà aquest dijous a Manresa el llibre Els hospitals a Manresa. Història d’una transformació, una publicació que posa en valor el patrimoni sanitari de la ciutat i la tasca dels professionals que van oferir atenció especialitzada durant el segle XX. L’acte es durà a terme a la llibreria Parcir en dues sessions, una a les 7 i l’altra a les 8 de la tarda, i comptarà amb les intervencions del traumatòleg Francesc Sant, de la infermera Anna Capsada, i de l’historiador Francesc Comas. Es recomana inscripció prèvia al telèfon 93 873 38 82 o al correu electrònic activitats@parcir.com

El llibre mostra les petites i grans transformacions de l'atenció sanitària a Manresa des del segle passat fins a l’actualitat, i inclou una part fotogràfica molt interessant. La publicació fa un recorregut per la història dels diferents hospitals, que acaba confluint en el 2002, en l’actual Fundació Althaia. Les institucions de les quals parteix aquesta transformació són l’Hospital de Sant Andreu, fundat l’any 1260; la Clínica Sant Josep, que va obrir portes el 1929; l’Hospital de Sant Joan de Déu, que data del 1932; el Centre Hospitalari, que va iniciar l’activitat l’any 1971, i la Unitat Coronària, que ho va fer el 1974.

Els hospitals a Manresa. Història d’una transformació va néixer arran de l’exposició que es va realitzar l’any 2019 al vestíbul de l’Hospital de Sant Joan de Déu i que va comptar amb la implicació de més d’un centenar de professionals, en actiu i jubilats, vinculats a Althaia. A partir del treball d’investigació realitzat per dur a terme l’exposició, es va decidir fer un llibre per seguir donant a conèixer la història de la sanitat a Manresa.

El llibre s’ha editat a través de Parcir Edicions Selectes amb la col•laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Col•legi de Metges de Barcelona, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i la Fundació Dr. Antoni Esteve.

Llibre solidari per Sant Jordi

El llibre es pot adquirir al quiosc de l’Hospital de Sant Joan de Déu, a les llibreries de Manresa o a Llibres Parcir www.parcir.com per un preu de 25 euros. Els beneficis es destinaran íntegrament al projecte de mecenatge per a la millora de l’atenció a infants i joves de la Fundació Althaia.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte