Skip to main content

Althaia podrà formar metges radiòlegs i amplia a 16 les especialitats acreditades per a residents

Metge radiòleg d'Althaia

Althaia podrà formar metges radiòlegs i amplia a 16 les especialitats acreditades per a residents

La Fundació Althaia podrà formar metges i metgesses especialistes en Radiodiagnòstic a partir de l’any 2024. El Ministeri de Sanitat ha aprovat l’acreditació d’una nova unitat docent, la de Radiodiagnòstic, que amplia a 16 la xifra d’especialitats incloses en l’oferta de formació sanitària especialitzada d’Althaia adreçada a residents. Aquest augment és resultat de l’aposta de la institució per formar professionals que s’incorporaran en el sistema de salut, fet que contribueix a pal·liar la manca generalitzada d’especialistes. En moltes ocasions, un cop finalitzada la residència, els metges opten per desenvolupar la seva trajectòria professional a l’hospital en què s’han format.

El fet que el Ministeri hagi acreditat aquesta nova unitat docent respon a un alt nivell de desenvolupament del Servei de Diagnòstic per la imatge d’Althaia i un reconeixement a la seva capacitat per formar residents. A partir de l’any vinent, la institució podrà oferir una plaça de metge resident de l’especialitat de Radiodiagnòstic, que s’afegirà a les 23 que té actualment.

L’aposta d’Althaia a favor de la formació d’especialistes, que ve de lluny, s’ha intensificat en els últims anys preveient la falta generalitzada de metges. En els últims 5 anys s’ha incrementat en un 72% la xifra de residents propis. El treball en xarxa que porta a terme la institució en col·laboració amb diferents institucions sanitàries de la Catalunya Central i la Cerdanya, i també de Barcelona i l’àrea metropolitana, facilita que Althaia pugui augmentar el potencial docent.

A data d’avui, i a l’espera de noves acreditacions, la capacitat docent d’Althaia per a l’any 2024 és de 24 places de 16 especialitats diferents. En concret, Al·lergologia, Anestesiologia i reanimació, Cirurgia general i aparell digestiu, Cirurgia ortopèdica i traumatologia, Infermeria en salut mental, Infermeria Obstètric-ginecològica, Medicina Intensiva, Medicina interna, Obstetrícia i ginecologia, Oncologia mèdica, Pediatria, Psicologia clínica i Psiquiatria, Oftalmologia i Digestologia, a més de Radiodiagnòstic. A banda, hi ha les places de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de la Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut (ICS) que tenen Althaia com a hospital de referència.

Actualment Althaia compta amb 110 professionals en formació (62 residents propis i 48 de l’Institut Català de la Salut).

La formació de professionals, una aposta estratègica

La docència i la recerca són elements claus en el propòsit, la missió i la visió d’Althaia, així com en el Pla Estratègic Talaia 2021-25. La formació de residents contribueix a instruir futurs professionals que s’incorporaran en el sistema de salut i també a retenir talent. A més, acollir residents reverteix en la millora de l’atenció als pacients en el sentit que comporta augmentar la formació i el professionalisme de tots els membres dels serveis implicats i fomenta la recerca. Per això se segueix treballant per ampliar l’oferta docent de la institució.

Els principals avantatges de fer la residència a un hospital com Sant Joan de Déu de Manresa són que, a diferència d’altres hospitals més grans, els residents poden aprendre directament dels especialistes, treballar braç a braç amb ells i tenir una gran capacitat d’intervenció en el procés assistencial. Des d’Althaia es dedica als residents un tracte personalitzat, proper i accessible i se’ls dona facilitats per tirar endavant nous projectes de recerca. Tots aquests elements contribueixen a una millor formació.

De fet, aquests són alguns dels aspectes que més destaquen els residents en les darreres enquestes de satisfacció realitzades pel Departament de Salut. Els resultats mostren que Althaia està per sobre de la mitjana en diferents ítems avaluats, com per exemple l’aprenentatge global, l’acollida i la integració al centre, la supervisió en les rotacions i les guàrdies i la facilitat per fer formacions externes.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte